Изложба на учениците от групата за занимния по интереси „Има ли мисъл, има ли чувство…“ към СУ “Нешо Бончев“

На 13 май в Театър Дом-паметник своята годишна изложба подредиха учениците от групата за занимния по интереси „Има ли мисъл, има ли чувство…“ към СУ“Нешо Бончев“ с ръководител Нистор Хаинов.

На откриването на изложбата присъстваха председателят на Общински съвет-Панагюрище Иван Лалов, учители и ученици, почитатели на изобразителното изкуство.

Приветствие към младежите и техния учител отправи председателят на местния парламент Иван Лалов. „Горд съм, че в община Панагюрище има такива млади творци като вас, които могат да черпят опит именно от г-н Хаинов, който за мен е институция в изобразителното изкуство, а и в театралното изкуство също. Искам да ви поздравя за усърдието, за чувствата, които влагате във вашите произведения, защото знам, че понякога човек може да каже повече с четката, отколкото с думи. Искам да благодаря на г-н Хаинов, който вдъхновява младите ни творци, изгражда ги като личности, и както той самият казва, едни от последните деца, които рисуват академично. Никога не оставяйте четката за сметка на компютърно генерираните образи! Това, което правите е прекрасно! Във ваше лице община Панагюрище има своите достойни наследници на знамените ни художници“, каза Лалов.

Това наистина са деца, които приемат изкуството за своя втора, а защо не и първа вътрешност. Това са деца, за които академизма в рисуването е поставен на първо място“, каза ръководителят на групата художникът Нистор Хаинов и допълни: „Ние много рядко изпращаме рисунки за конкурси. Тези деца рисуват, заради самото изкуство, заради самото рисуване. Те не рисуват, за да участват в конкурси, те рисуват, за да покажат себе си, и смятам, че вече го правят много добре. Това са децата, които осмислят нашата работа като учители!“, подчерта Хаинов.

Присъстващите с удоволствие разгледаха творбите на младите художници.

Изложбата има благотворителен характер. Поставени са две кутии за дарения, събраните средства ще бъдат предоставени на дете в нужда от СУ“Нешо Бончев“.

Експозицията ще остане в Театър Дом-паметник до края на учебната година. Творбите на младите таланти могат да бъдат откупени, при желание да притежавате някоя от тях, може да се свържете с Нистор Хаинов. Средствата ще бъдат използвани за благотворителната кауза, зад която застават талантливите младежи и техния учител.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn