Изложба от картини и фотографии, направени по време на Националния пленер „Стефан Чуклев” ще бъде открита в музея на 21 ноември

На 21 ноември, от 17:30 ч., в Исторически музей – Панагюрище ще бъде открита изложба от картини и фотографии, направени по време на националния пленер „Стефан Чуклев”, организиран от „Ротари клуб“ – Панагюрище. В изложбата участват художници и фотографи от София, Пазарджик, Варна и Панагюрище.

На културното събитие в деня на Християнското семейство, „Ротари клуб” – Панагюрище ще връчи премия „Стефан Чуклев” на двама млади панагюрски таланти – Натали Калпакова, студентка в Австрия, специалност „Графичен дизайн” и Никола Узунов, студент в НАТФИЗ  „Кръстьо Сарафов“, специалност „Фотография”.

Наградата – премия „Стефан Чуклев”, учредена от панагюрските ротарианци се връчва за втора година. Първите удостоени с наградата през 2017 год. бяха художничките Анастасия Лулчева и София Николаева, талантливите певици Габриела Шкодрева, Виктория Манева и Цветалина Шопова.

Това е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твърде рано.

Желанието на „Ротари клуб” – Панагюрище е връчването на тази премия да се превърне в традиция, като всяка година да бъдат стимулирани млади, талантливи хора, които се изявяват в различни сфери.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn