Изложба от картини и фотографии, направени по време на Националния пленер „Стефан Чуклев” беше открита в музея

Днес, 13 декември в Исторически музей- Панагюрище беше открита изложба, съставена от картини и фотографии, направени по време на Националния пленер „Стефан Чуклев”, организиран от „Ротари клуб“ – Панагюрище и ФОТО КЛУБ – Панагюрище.

Изложбата беше открита от президента на Ротари клуб – Панагюрище Динчо Маринов.

Радвам се, че толкова хора дойдоха на тази изложба! Усещането да си малка частица от съхранената памет за един млад човек е невероятно! Една от причините да бъда част от „Ротари клуб“ – Панагюрище е тази, съхранената памет за нашия Стефчо“ – каза художникът-ротарианец Нистор Хаинов.

В знак на благодарност за участието в пленера всички художници и фотографи получиха грамоти.

Присъстващите на събитието разгледаха с интерес картините и фотографиите, подредени в изложбената зала на музея.

Творбите в изложбата могат да бъдат откупени, като цената на всяка от тях е 50 лв. Със събраните средства местните ротарианци отново ще поощрят с награда- премия „Стефан Чуклев” млади панагюрски дарования за постигнати успехи в областта на изкуството и неговото популяризиране сред младите хора.

Изложбата „За Стефан…“ е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твърде рано.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn