Измамниците по телефона още по-убедителни

Отново зачестяват случаите на опити за телефонни измами на територията на региона.  Само през вчерашния ден са получени над 10 сигнала за подобни опити извършени на територията на Пазарджик и Велинград, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР. Измамниците се представят за полицаи /с имената майор Игнатов и капитан Лозанов / и използват класическата схема за пострадал при инцидент близък, роднина, приятел. Въпросният близък бил настанен в болница, но за да бъде опериран били необходими немалко пари. След това увещават евентуалните си жертви да съберат въпросните суми.
Установени са и случаи само на обаждания на хора, представящи се за полицейски служители и интересуващи се дали хората са били обект на телефонни измами досега. Това се прави с цел „опипване на почвата“ за евентуална последваща измамническа атака, обясняват служителите на реда.
Припомняме на възрастните хора да бъдат бдителни и да не се доверяват на непознати по телефона независимо за какви се представят. Ако има подобни позвънявания нека незабавно се вържат със свои роднини, близки, познати, с полицейския си инспектор или да позвънят на телефон 112, призовават от МВР.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn