Изместват пробното преброяване за месец април

Пробното преброяване ще започне на 20 април, реши Централната комисия по преброяването на неприсъствено заседание днес. Изместването му с месец по-късно е свързано с епидемиологичната обстановка в страната и мерките, препоръчани от кризисния щаб.
От 20 април хората от цялата страна ще могат да се преброят пробно по електронен път на www.census2021.bg . Тестването на системата от възможно най-голям брой потребители ще помогне на НСИ за провеждането на същинското преброяване през януари 2021 година.
От 27 април преброителите ще посещават домовете във вече избраните населени места – Велинград, селата Света Петка и Чолакова, Разград и с. Ясеновец и район „Студентски“ в столицата. Всички преброители и контрольори, които са подали документи да участват в пробното преброяване до момента, ще бъдат поканени да се включат без да кандидатстват повторно. Обучението им ще се проведе непосредствено преди пробното преброяване, където те ще получат и анкетните карти.
Изместването във времето на пробното преброяване не нарушава цялостната подготовка за същинското преброяване в началото на следващата година. Всички останали дейности вървят по график, включително и предварителният пробен обход, който се провежда в момента в посочените общини.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn