Изненадващо ниски за юли температури

Юли ще ни изненада с ниски температури, нетипични за летния сезон. Следващия месец се очаква градусите да паднат до 12, а в нито един от следващите 31 дни няма да сме измъчвани от големи жеги, тъй като температурите няма да надминат 40 градуса, съобщи синоптикът в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН Красимир Стоев, цитиран от dariknews.bg.
По думите му през идния месец се очаква средната температура да е около нормата, която за равнините живакът ще удря до 26 градуса, а по високите полета – до 21 градуса. За любителите на излетите прогнозите сочат, че температурите в планините ще са между 6 и 13 градуса. Валежите през месеца се очаква да се сипят в количества около нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 л/кв.м, а по Черноморието и долината на река Струма – между 30 и 50 л/кв.м.
През първите десет дни от юли вятърът ще духа от североизток, а след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очаква се на места да вали за кратко, както и да се развият гръмотевични бури. В отделни дни са възможни и градушки. Краят на юли обаче ще е топъл.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn