Изследвайте безплатно и анонимно своя ХИВ-статус в РЗИ Пазарджик от 18 ноември до 2 декември

Превенцията на ХИВ е във фокуса на кампанията по повод Световния ден за борба със СПИН – 1 декември, и Европейската седмица за изследване на ХИВ, съобщават от РЗИ Пазарджик . Затова и мотото на кампанията е „Hands-up for HIV prevention”.

Превенцията на ХИВ, употребата на презервативи и лубриканти, превенцията на предаването на ХИВ от майка на дете, преодоляване на бариерите пред използването на услуги, като изследване за СПИН, антиретровирусно лечение и вирусна супресия, включване на групите в риск в програма за превенеция – това е насоката на кампанията, която има за цел да повиши информираността на хората за ХИВ и да изрази съпричастност към засегнатите от болестта.

За четвърта поредна година България, заедно с още 50 държави от европейския регион, се включва в инициативата „Европейска седмица за изследването на ХИВ”. Целта е обществеността да бъде широко информирана за ХИВ-инфекцията и да се популяризира изследването за ХИВ.

РЗИ Пазарджик се включва в Европейската седмица, като предоставя възможност на всеки желаещ да разбере своя ХИВ-статус, да се изследва анонимно и безплатно с бърз тест за ХИВ – в лабораторията на РЗИ, етаж 3. Ще бъдат предоставени информационни материали.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn