Изчерпателна информация за имунизацията на децата

Достъпна, достоверна и изчерпателна информация, отговори на въпросите, които глождят родителите и всичко, което биха искали да знаят за задължителната имунизация на едно място. Това обещава новата национална информационна кампания „Ваксинко“,  която се организира от Национална пациентска организация, съвместно с Българска педиатрична асоциация и Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България, под патронажа на Министерство на здравеопазването. Мотото й е“Ваксинирай! Защитавай!“.
Сайтът „Ваксинко“  обещава да предоставя информация за ползите от придържането към задължителния имунизационен календар, за опасностите при пропускане на задължителните имунизации, за възможностите за докладване на нежелани реакции, за заболяванията, които са ваксинопредотвратими, за производствения процес и безопасността на ваксините, за новости при ваксините и ваксинопредотвратимите заболявания и други теми. Страницата вече съдържа секция „История на ваксините“ и „Често задавани въпроси“, както и файлове на брошури и плакати за кампанията.

Ново представително проучване показва, че мнозинството от българските родители  одобряват задължителната имунизация, около една трета обаче се опасяват, че ваксините може да са вредни. Това според експертите на форума е знак за необходимостта от информационна кампания.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn