Икономическият форум за Югоизточна Европа събра бизнес лидери от страните от региона

Важни срещи за международно сътрудничество и търговия с големи фирми от Европа и страната провежда и предприемачът Никола Дерменджиев

Никола Дерменджиев, член на Управителния съвет на Сдружение на предприемачите в Панагюрище и управител на СВН Инженеринг ООД и Еъркон ООД, взе участие в провелия се в София на 18 и 19 юни Икономически форум за Югоизточна Европа (ИФЮЕ).
Над 600 бизнес лидери, официални лица от страните от региона, представители на Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка, Световната банка и международни институции взеха участие в мега форума.

nik derme
В рамките на ИФЮЕ за втора поредна година се проведе и събитието Balkan Trade Bridge. То се организира по модела “reverse trade show” и предоставя платформа за бизнес срещи между изпълнителните директори/мениджъри „Покупки“ на големите компании (купувачи) и доставчици и производители на продукти и услуги (доставчици) от България и региона. Успехът и широкият международен отзвук на това събитие потвърди и Никола Дерменджиев. Самият той провежда изключително важни срещи за международно сътрудничество и търговия с големи фирми от Европа и страната. Другото събитие за контакт, което се провежда в рамките на форума е Let’s be partners – Partnership speed meetings – събитие за създаване на международни партньорства по новите програми за транснационално сътрудничество.
Основната тема на ИФЮЕ тази година е общият път за икономическо възстановяване в региона.
Сред дискутираните теми по време на форума са: инвестиционният план ‘Юнкер’ – възможности за бизнеса от Югоизточна Европа; разработване на високотехнологични и ICT продукти в Югоизточна Европа – добри примери и перспективи; ролята на високотехнологичните паркове; насърчаване на международната търговия в Югоизточна Европа; инвестиционен климат и възможности за инвестиции в Югоизточна Европа; икономическо сътрудничество между страните в Югоизточна Европа; Европейски фондове за Югоизточна Европа – транснационално сътрудничество през новия програмен период; Здраве в растеж. Клинични проучвания като стратегически приоритет и др.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn