Илиана Раева: “Подготвили сме невероятна изненада за тази вечер! Вярвам, че ще оставим в душите и сърцата на присъстващите незабравими емоции, които дълго ще помнят!”

Националният отбор по художествена гимнастика и медалистките от тазгодишното световно първенство в Баку ще представят тази вечер спектакъла си „Светът на златните момичета“ пред панагюрската публика в зала „Арена Асарел”, Панагюрище. На една сцена заедно със златните момичета ще излязат и едни от най-популярните млади български изпълнители – Дивна, Искрата и Дара Екимова. Всички места в спортната зала са продадени преди дни.

Местни медии и представители на организаторите от “Асарел Медет” посрещнаха днес на обяд националния отбор по художествена гимнастика. В брифинга взеха участие председателят на Българската федерация по художествена гимнастика г-жа Илиана Раева, златните момичета Симона Дянкова и Невяна Владинова, треньорките Бранимира Маркова и Весела Димитрова, представителят на организаторите на спектакъла от „Тракийски хотелиери“ г-н Михаил Атанасов .

Подготвили сме невероятна изненада за тази вечер! Вярвам, че ще оставим в душите и сърцата на присъстващите спомен и незабравими емоции, които дълго ще помнят! Ние ще си тръгнем от Панагюрище заредени с уникалния силен дух на българина! Срещата ни с оригиналното златно съкровище няма да е случайна! Благодаря на сем. Цоцорков и, че инициира и осъществи тази вълнуваща среща между нас и многобройните ни фенове тук!”, каза председателят на Българската федерация по художествена гимнастика г-жа Илиана Раева.

Много се вълнуваме и ви обещаваме една незабравима вечер!”, сподели Бранимира Маркова.

От името на момичетата и на треньорите, Весела Димитрова благодари за възможността да се срещнат с панагюрската общественост. „Този град е много специален за всеки българин и ние сме много щастливи, че ще представим нашия спектакъл “Светът на златните момичета”!”, подчерта Димитрова

Вълнение и много щастие изразиха и капитаните на отборите ни Симона Дяконкова и Невяна Владинова.

С ръкопляскания, изправени на крака всички посрещнаха знамето на Райна Княгиня, което домакините донесоха на пресконференцията и връчиха на двете капитанки за паметна снимка.
Уникална възможност предоставя Панагюрище на нашите златни медалистки по художествена гимнастика –те ще участват в специална фотосесия с копието на Панагюрското златно съкровище по повод 70-годишнината от откриването му. Тази възможност е със символично значение за Националния отбор по художествена гимнастика на България, който завоюва пълния брой квоти за участие в Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Българският отбор по художествена гимнастика преодоля 170 гимнастички от 61 държави, което не се е случвало през последните 12 години и по този начин България бетонира своята позиция сред лидерите в света и направи сериозна заявка за бъдещи медали от Олимпиадата и други международни състезания“, коментира Илиана Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

С гостуването на „златните момичета“ в Панагюрище, ние от „Тракийски хотелиери“ продължаваме стратегията си в привличане на спортни състезания и събития в града, като по този начин искаме да затвърдим Панагюрище като дестинация за спортен туризъм и подготовка на спортни отбори“, заяви Михаил Атанасов, управител на „Тракийски хотелиери“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn