Инвалидно дружество „Детелина“ гр. Панагюрище отбеляза Международния ден на хората с увреждания

Международния ден на хората с увреждания- 3 декември отбелязаха тържествено днес членовете на Сдружение Инвалидно дружество „Детелина“, гр. Панагюрище.

В обедните часове на деня те се събраха пред Вечния огън в подножието на Мемориален комплекс Априлци.

С минута мълчание и сведени глави почетоха паметта на загиналите за свободата на България и поднесоха цветя.

За празника в кратце разказа Таня Паланкалиева. „Духът на хората от нашата организация е силен и бодър. Да сме благодарни, че сме живи, да имаме воля и бодър дух”, пожела Паланкалиева.

Снимка запечата спомена от празничния ден. След това се отправиха към един от ресторантите в центъра на града, за да продължат честването на празничния повод.

Сдружение Инвалидно дружество „Детелина“, гр. Панагюрище е създадено през 1992 година, негов председател в момента е Цанко Пеньов.

През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за международен ден на хората с увреждания. Неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда на хората с увреждания; достъпът до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване и вземане на политически решения, които имат отношение към тях.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn