Инвестиционно предложение за ремонт на читалището в село Оборище

Община Панагюрище обяви инвестиционно предложение с обект: „Ремонт на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1912“ в село Оборище, става ясно от уведомление, публикувано на сайта на администрацията.

От характеристиката на инвестиционното предложение става ясно, че се предвижда  цялостна подмяна на съществуващата фасадна дограма с нова PVC. Всички вътрешни дървени врати да се подменят с нови алуминиеви. Всички фасадни плоскости да се топлоизолират. Ще се изпълни и топлоизолация на покрива, става ясно от характеристиката. Съществуващите инсталации са стари и амортизирани и се налага тяхната цялостна подмяна, се уточнява още в уведомлението.  Ремонтните дейности ще включват още демонтиране на съществуващите фаянсови плочки и поставяне на нови, възстановяване и шпакловане на стени и тавани, подмяна на столовете в театралната част, циклене и лакиране на подовете на залата на театъра и сцената.

Припомняме, че Община Панагюрище подготвя две проектни предложения за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020г., мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, даваща възможност за обновяване на населените места. Проектните предложения на Община Панагюрище са за реконструкция на улица „Спас Карабойчев“ в село Попинци и ремонт на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий-1912“  в село Оборище. Преди дни Община Панагюрище обяви и инвестиционното предложение за реконструкция на улица „Спас Карабойчев“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn