Инж. Мариела Джиджинкова откри своята втора изложба в Информационния център на „Асарел-Медет“

Днес по случай Световния ден за опазване на околната среда в Информационния център на „Асарел“ в Панагюрище се проведе открит урок с ученици от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, които учат специалност „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“. Заедно с това бе открита втората тематична изложба от бижута, картини и сувенири, изработени от отпадно стъкло. Всеки един предмет на изкуството е създаден от сръчните ръце на инж. Мариела Джиджинкова, ръководител на отдел „Екология“ в „Асарел-Медет“, която разказа на присъстващите за магията да твориш със стъкло, каква е професията на еколога и колко е важно е да пазим природата.

Специален гост на събитието беше Цветана Чочева от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пазарджик, която разказа на учениците повече за рециклирането и инициативите за опазване на природата. На срещата с учениците присъства целият екип на отдел „Екология“ в „Асарел-Медет“АД, а в духа на днешната фирмена кампания #КодЗелено за всеки посетител бяха осигурени семена от медоносни растения, символ на подкрепата ни към пчеларството и опазването на пчелите.

Изложбата може да бъде посетена в Информационния център на „Асарел-Медет“ в Панагюрище, всеки делничен ден от 10:00ч. до 12:00ч. и от 16:00ч. до 18:00ч.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn