Инж. Мариела Джиджинкова откри своята първа изложба в Информационния център на „Асарел-Медет“

В навечерието на Световния ден за опазване на околната среда официално бе открита тематична изложба от бижута, сувенири и предмети, изработени от рециклирано стъкло. Майсторката, която вдъхва живот на иначе отпадните и непотребни за повечето от нас материали е инж. Мариела Джиджинкова, ръководител на отдел „Екология“ в „Асарел-Медет“.

Предпремиерата на изложбата бе пред младежи от Центъра за подкрепа и личностно развитие, както и осмокласници от минни специалности, част от дуалното обучение в Асарел. Пред всички тях инж. Джиджинкова разказа за магията да твориш със стъкло, но и колко е важно да рециклираме и да пазим околната среда чиста.

Специални гости на събитието бяха инж. Трендафил Велов и Цветана Чочева от РИОСВ- Пазарджик, които проведоха кратка беседа и викторина с въпроси, свързани с любопитни факти за рециклирането. Най-активните получиха награди от гостите, а за всички присъстващи имаше подаръци от „Асарел-Медет“. В духа на днешната ни кампания #КодЗелено + #BeeHappy за всеки посетител бяха осигурени семена на медоносни растения и тематични значки, символ на подкрепата ни към пчеларството и опазването на пчелите.

Последва и официалното откриване на изложбата, на което присъстваха колеги, близки и приятели на Мариела. Тя приветства всички с добре дошли и им разказа накратко за своята страст и кауза – да опазва околната среда като рециклира и създава произведения на изкуството от отпадни материали.

Всички, които искат да разгледат арт изкуството на инж. Мариела Джиджинкова, могат да го направят от 7 до 11 юни в Информационния център на „Асарел-Медет“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn