Интересна и вдъхновяваща среща на маратонеца Красимир Георгиев с панагюрски ученици организира Общински ученически парламент

При много голям интерес, на 13-ти февруари, в камерната зала на Театър Дом-паметник се проведе поредната среща с вдъхновяваща личност по инициатива на младежите от Общинския ученически парламент. Гост на младите хора беше Красимир Георгиев – ултрамаратонец, пътешественик, екстремна личност, добил популярност с необичайния начин , по който подкрепи децата с онкохематологични заболявания-36-часов маратон на пътека.

След като стана ясно, че той е свързан с Панагюрище, младите парламентаристи го поканиха за срещи с учениците от всички панагюрски училища. С увлекателен разказ, придружен от атрактивна презентация Красимир Георгиев запозна присъстващите в залата със своите маратонски пробези из цял свят, в пустинята, долината на смъртта, включително зад полярния кръг, срещите с интересни хора и техните местни традиции. Започнал да бяга по света, защото искал да се запознае с различни нации, с техния начин на живот.

„Светът е много интересен, колоритен и цветен”, каза маратонецът и подчерта:. „Човек не трябва да се бои от мечтите си, ако е така, то тогава мечтите му не са достатъчно големи,  затова е важно да мечтаем и да вървим напред. Дисциплината е много важна, без нея нищо не се получава”, категоричен бе Георгиев.

На 36 години той се отказва от вредните си навици, започва с ежедневните кросове, отслабва рязко, спазва здравословна диета и побеждава себе си. Обича спорта, тренирал е самбо в Панагюрище при Иван Шопов.”Исках да разбера повече за себе си. Единият от начините беше да се поставя в ситуации, в които никога не съм бил и не знам как ще реагирам”, сподели Георгиев.

За него бягането е вече начин на живот, не само хоби.Това, за което сега се подготвя и иска да направи е да прекоси сам целия Китай, който е около 7 000 км., най-вероятно това ще му отнеме може би два месеца и половина.

„Ще се радвам да потичаме някой ден заедно с някои от вас, не 250 километра, но поне няколко обиколки”, каза на младежите в залата Георгиев.

„Видяхте, че това, което пише в учебниците по география би могло да се види със собствените очи и да се преживее. Дано сред вас да има такива, които макар и не по толкова екстремен начин, а и защо не, да посетят тези места и след време да ги разказват и споделят в социалните мрежи”, каза в края на срещата Иванка Тодева, ръководител на Общинския ученически парламент и изказа искрени благодарности към госта за приетата покана и за интересния разказ.

По-рано през деня Красимир Георгиев гостува на децата от ОУ „20 април“, а след обяд се срещна с ученици от СУ „Нешо Бончев“ . Предстоят още срещи.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn