Интересни игри и забавления в ЦПЛР- Панагюрище и през август

Интересни игри и забавления в ЦПЛР- Панагюрище ще има и през август. Това обещават ръководителите през този месец Иван Иванов и Катя Филипова.

В началото децата бяха разделени на два отбора: жълти и сини. Първите задачи бяха: да измислят име на отбора, да изберат капитан, да се запознаят с правилата на игрите , да нарисуват емблема на отбора и да научат своя девиз. За жълтите той звучеше така: Жълтите са супер тим, всички сме като един! А сините отговаряха с „И преди, и сега сините са на върха!“. Отборите бяха оценявани по няколко показатели: активно участие, победа, поведение. Първите предизвикателства за отборите бяха спортни състезания – щафетни игри и народна топка. Победителят записа 5 точки, а вторите получиха 3 точки.

Интерес и удоволствие предизвика у всички разходката до параклис „Света Богородица“, с. Оборище и забавленията в атракционния кът към комплекса. Отборите имаха и задача: да открият и допишат думи от надписа на параклиса, да запишат имената на дарителите, да нарисуват другият символ на вярата, който се намира в двора – кръст.

„Славни българи сме ние!“ – това беше надсловът на разходката до местността Оборище. Участниците отново имаха предизвикателство: да запишат броя на паметните табели, които срещат по пътя си; да запишат датата и годината на проведеното в местността събрание; да допълнят имената на видни писатели и революционери, оставили незабравими слова на табелите по пътя към паметника; да нарисуват този свят за всички българи паметник.

Следващата седмица както винаги ще бъде най-очакваната и интересната. Предстои веселото плувно лято в плаж „Лидо“.

 

 

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn