Снимки: Илиана Чолакова

Информативно занятие за пожарната безопасност проведоха секретари и председатели на читалища от областта

Темата ,,Пожарна безопасност на читалищните обекти – нормативна уредба, отговорности и стопанисване“ се превърна в интересно информативно занятие за още една група от секретари и председатели на читалища от общините Брацигово, Пазарджик, Панагюрище Пещера, Стрелча, Долна баня и Костенец, съобщи инж. Радка Енчева-Кочева.

Вторият форум за откриване на читалищна учебна година 2021-2022 в Регион Пазарджик бе проведен на 6 октомври в читалище ,,Христо Ботев-1897 г. в областния град. С осъществяването на поредни подобни инициативи РЕКИЦ ,,Читалища“ съумя да предостави възможност за включване на всички желаещи, спазвайки противоепидемичните мерки за ограничения на броя участниците в семинари.

Ст. инспектор и началник служба Румен Маргитин от РСПБЗН – Пазарджик запозна аудиторията с особеностите на горене на различните материали, развитието на пожарите и пораженията им. Акцентира върху стъпките, които се предприемат при възникването на огнено бедствие. Представи видовете пожарогасители, предназначението и начинът им на действие. Презентира нормативната база, регламентираща отговорностите на ръководителите на читалища за изготвяне на противопожарно досие на обекта и евакуационни планове, както и за провеждане на учения с личния състав. Чрез РЕКИЦ ,,Читалища“ всеки от обучаемите ще получи разработения от ст. инсп. Маргитин електронен пакет със съответните нормативи и образци.

След втория теоритичен панел в зала и изчерпване на темата, последва поздравление за началото на новата читалищна учебна година от инж. Радка Енчева-Кочева и представяне на краткосрочната обучителната програма на РЕКИЦ „Читалища“- азарджик за Регионалната колегия.
Почерпка с традиционно-български тестени изкушения, приготвени от сръчните ръце на секретаря на НЧ „Ванчо Пашов-1884“, с. Поибрене, създаде усещане за истински празник по нашенски!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn