Исторически музей- Панагюрище с призив към жителите на общината, събират материали за участници в Първата световна война от Панагюрския край

                                               П    Р   И   З   И   В

Навършват се 100 години от Първата световна война. Делът на Панагюрско в тази война е значим и открояващ се. Въпреки че резултатите от нея са пагубни за страната ни, ние потомците сме длъжни да отдадем заслужена почит на воините и участниците във войната.

Историческата памет на Панагюрския край изисква да положим усилия за събиране на целия спектър от материали за участниците във войната. Очакваме това да се случи до 20 септември 2017 г., преди началото на кампанията по отбелязване на годишнината. С тях ще се образува безценен фонд от информация, документираща важен период от историята ни. В резултат на общественозначимото начинание в Исторически музей-Панагюрище през месец октомври ще бъде открита изложба.

Музейните специалисти в Панагюрище се обръщат към жителите на града и селата в общината с родови корени от героичното Средногорие, да внесат своя принос във фонда.

Нека съхраняваните от тях културно-исторически ценности да станат обществено достояние – най-дълбокият синовен поклон пред тези, които защитаваха националната кауза!

Щастлив е онзи, който отдава лично притежание на „ползу роду болгарско му”!

Исторически музей-Панагюрище е мястото за съхранение на веществено-документални материали от всички селища в общината. Със съвместни усилия на всички потомци на участвалите в Първата световна война да осветлим героизма на заслужилите.

Падналите на бойното поле или завърналите се от фронта живи с воински отличия на гърди са общата ни гордост и слава!

Очакваме вашите писма, телефонни обаждания и имейли на адрес:

Исторически музей-Панагюрище

ул. „Райна Княгиня” № 28

Панагюрище – 4500

Тел. 0357 6 37 12 и 0357 6 20 12

е-mail: hismuzpan@abv.bg

 www.museumpan.com  

ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-ПАНАГЮРИЩЕ

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn