Историята оживя в Панагюрище

1q2qqПаметните събития от Април 1876 година оживяха във възстановката „Мъжество и саможертва”, която бе представена  пред мемориален комплекс „Априлци“ в Панагюрище днес от 17 часа. Над 140 членове на клуб „Традиция“ и много доброволци,  облечени в национални носии и четнически униформи, участваха в историческия спектакъл. На площад „20 април“ в Панагюрище се събраха стотици хора – жители и гости на града.

5666 6777Пресъздадени бяха драматичните моменти от събитията отпреди 140 години. Спектакълът неминуемо събужда патриотичен възторг и преклонение пред мъжеството, героизма, опиянението, мечтата за свобода и подвига на предците ни.

final 1qsdff vodeshta IMG_4541Събитието бе част от програмата за отбелязване на 140 години от избухването на Априлското въстание. След края на възстановката бяха връчени награди на активни членове на Национално дружество „Традиция”, включително и от клубовете в Панагюрище и Баня, на кмета на община Панагюрище, на фондация „Цоцорков род”, които допринасят за реализирането на това емблематично за Панагюрище събитие.

Проявите за отбелязване на 140-та годишнина от Априлското въстание в Панагюрище ще продължат с тържествена проверка и национален митинг-заря, на който ще присъства и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

hor

Още снимки може да разгледате на страницата ни във фейсбук.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn