И групи от други населени места идват за изпълнението на „Песен за Райна Княгиня“

Групи от Пловдив, София, Копривщица и други населени места ще се включат в груповото изпълнение на „Песен на Райна Княгиня”, което ще се състои на 3 октомври. Доброволци ще заснемат събитието от различни гледни точки. Ще има един или два дрона, които ще заснемат всичко от високо. Осигурено е озвучаване. Танцьорите от танцов състав „Средногорска жарава“ също ще се  присъединят към инициативата. Солист ще даде тон на изпълнението. Организаторите са се погрижили и за това кой да развее знамето „Свобода или смърт“ – в образа на Райна Княгиня ще е Габриела Авелова, която е сред членовете на РК „Традиция” и през последните години играе образа на Райна Княгиня по време на историческия спектакъл-възстановка „Мъжество и саможертва“ на 1 май.
Възможно е и снимачен екип да заснеме събитието и то да стане част от филм за България, съобщават още организаторите и акцентират на това, че се забранява всякакъв вид агитация, целяща налагането на политически и етнически пристрастия.
Широкият обществен отзвук по повод скандалния клип с изпълнението на турски на песента за Райна Княгиня не стихва. Правнукът на Райна Княгиня Здравчо Здравчев поиска от ДПС да докажат, че вярват в думите си за „делата и заедността” и да целунат знамето, което тя е ушила – „Смърт или свобода”. В „Тази сутрин” той и другият потомък на Райна Иван Филов заявиха, че не само техните, но и чувствата на българите са накърнени след изпълнението на песента за прабаба им на турски.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn