И панагюрски фирми сред щедрите дарители на „Българската Коледа“

Над 2 милиона лева събра благотворителната кампания „Българската Коледа“ след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“, под патронажа на президента Румен Радев.

Към момента са изпратени над 484 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Радев в началото на декември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили близо 1 525 000 лв., a над 16 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg., съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред големите дарители фигурират и две панагюрски фирми – „Оптикс”АД и „Асарел-Медет“ АД , двете компании са дарили съответно 10 000 лева и 8 000 лева, става ясно от списъка на дарителите, публикуван в сайта на „Българската Коледа“.

Инициативата се провежда за 15-и пореден път, а тази година мотото е „В подкрепа на спасения детски живот“.Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.

На благотворителния спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха и Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, Росен Плевнелиев, президент на Република България (22 януари 2012 – 22 януари 2017), дипломати, лекари и много деца на „Българската Коледа“.

Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg.

Oborishte.bg 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn