И панагюрски фирми сред щедрите дарители на „Българската Коледа“

Благотворителната инициатива на държавния глава „Българската Коледа“ в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания продължава. Над 2 милиона лева достигна набраната сума за четиринадесетото издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Росен Плевнелиев, съобщи прессекретариатът на държавния глава.
До момента над 700 000 лева са събраните средства чрез SMS-и на номер 1117 и чрез гласови обаждания от началото на кампанията, която беше обявена от президента Росен Плевнелиев в края на ноември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили повече от 1 400 000 лв. Сред големите дарители фигурират и две панагюрски фирми – „Асарел-Медет“ АД и „Бизнес -Устойчиво Развитие 06“ ЕООД, и двете компании са дарили по 10 000 лева, става ясно от списъка на дарителите, публикуван в сайта на „Българската Коледа“.
На благотворителния спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Росен Плевнелиев и Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит, народни представители, дипломати, лекари и много деца на „Българската Коледа“.
В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти. Тази година концертът бе реализиран от екипа на „Глобал филмс” и излъчен пряко по Нова телевизия, БНТ Свят и Българското национално радио.
В рамките на предишните тринадесет издания на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ 3 409 деца са получили помощ, за да се преборят с болестта, общо 30 млн. лв. са събраните средства през годините и 229 лечебни заведения в цялата страна са получили като дарение съвременна високотехнологична апаратура за лечение и рехабилитация.
Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn