И панагюрско присъствие в срещата на върха на лидерите на ЕС в София

Йоана Ботева, студентка по право в СУ”Св. Климент Охридски”, е доброволец към българското председателството на съвета на Европейския съюз и имаше честта да присъства на срещата на върха на лидерите на ЕС в София, като част от делегация участваща в срещата. Йоана придружаваше президента на Босна и Херцеговина – една от държавите, към които има по-особено внимание, като част от Западните Балкани, които са темата на срещата.

Снимката на бъдещата юристка от Панагюрище с президента на Франция Еманюел Макрон е един от скъпите спомени, които Йоана Ботева ще запази от своето участие като доброволец към българското председателството на съвета на Европейския съюз.

От началото на българското председателство Йоана придружава различни делегации, сред които на Генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили, министъра на вътрешните работи на Унгария, делегации от Естония, Люксембург, Унгария, Норвегия. Имала е възможност да общува с австрийския канцлер Курц и унгарския премиер Виктор Орбан.

Близо 100 доброволци помагат за успешното провеждане на 300 събития от календара на Българското председателство. Тези, които придружават делегации – лиазоните, са около 30 сред които е и Йоана Ботева. Те бяха избрани от 400 кандидати, сред които имаше дори българи, живеещи в Съединените щати и Западна Европа, готови да напуснат работа и да помагат безвъзмездно, виждайки в това отличен шанс за развитие и възможност да видят отблизо как работи ЕС.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn