И преди четири години клетвата бе на 11 ноември

В деня, в който почитаме свети Мина – 11 ноември, а сред празнуващите са и носещите имената Виктор, Виктория /имена, означаващи победител/, клетва ще положат победителите от Местни избори 2015 в община Панагюрище.

На 11 ноември в 11 часа избраният за втори мандат кмет на община Панагюрище Никола Белишки, кметовете на кметства и 21-мата народни избраници в новия Общински съвет ще се заклеят, че ще спазват Конституцията и законите на страната и че във всички действия ще се ръководят от интересите на гражданите на община Панагюрище.

Полагането на клетва на лицата на местната власт и преди четири години бе на същата дата, в същия час.

На 11 ноември 2011 година новият-стар кмет Никола Белишки получи символите на властта – Огърлица и Ключ от ВриД кмет Велко Сапунджиев. Четири години по-късно Никола Белишки получи подкрепата на 5857 граждани на община Панагюрище и за втори път ще му бъдат поверени символите на Община Панагюрище.
За първи път през последните 20 години на първото си заседание предишният Общински съвет не избра свой  председател. Дали ще бъде труден изборът на старта на новия градски парламент, ще стане ясно след броени дни.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn