И сигурно светът ще ми хареса – вечер с поезията на Елена Денева

Младата поетеса Елена Денева ще гостува на панагюрци днес, 5 март, от 17:30 часа в Историческия музей, гр.Панагюрище. Срещата се организира от Арт-клуб „Асарел-Медет“ и Историческия музей.

„Разтърсваща и директна, чувствителна до болка, сграбчваща сърцето и сетивата“ – това е Елена Денева. За нея поетесата Камелия Кондова казва: „Когато Бог иска да ни каже нещо, но ние не го разбираме, тогава се появява Елена Денева. Тя работи на ниво подсъзнание, но в абсолютно съзнание, тези думи не просто ни докосват, те ни шамаросват, обръщат ни душите, правят ни и малки, и големи. Това момиче ни е подарък…“

Елена Денева е автор на поетичните книги: „Щастие в кибритена кутийка“ (2005 г.), „Картонен храм“ (2006 г.), „Натюрморт с пеперуди“ (2013 г.) и „Сенки и бонбонки“ (2014 г.), издадена със съдействието на Асоциация за изкуство и култура – Полски Тръмбеш. „Благословени върхове на пръстите“ е петата поетическа книга на Елена Денева, с която тя отново утвърждава името си на талантлив и чувстващ автор.

Носител е на награди в редица национални конкурси за поезия и есеистика.

В сряда, 6 март, младата поетеса ще се срещне с ученици от ОУ“20-ти април“ по инициативата на „Асарел-Медет“АД „Да бъдем в час за час“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn