И тази година „Асарел-Медет“ АД е сред най-щедрите дарители за каузата „Българската Коледа“

Панагюрското предприятие „Асарел-Медет“ АД е сред най-щедрите дарители в 13-ото издание на кампанията „Българската Коледа“. Близо 1.8 млн. лева достигна набраната сума след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Росен Плевнелиев. В размер на 10 000 лева е дарението, което направи „Асарел-Медет“ АД. И в предишни години медодобивната компания подкрепяше инициативата.

Тази година „Българската Коледа“ е фокусирана върху подкрепа на децата в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация. На благотворителния концерт „Българската Коледа“ присъстваха президентът Росен Плевнелиев, президентът (1997-2002 г.) Петър Стоянов, заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева, народни представители, дипломати, лекари и много деца на „Българската Коледа“. Специално видео обръщение в подкрепа на децата на България и техните семейства отправи Негово светейшество Патриарх Български и Митрополит Софийски Неофит. За каузата „Българската Коледа“ на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, спортисти, актьори, журналисти. Тази година спектакълът се реализира от екипа на „Dream Team Productions”.

В рамките на предишните 12 издания на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ са събрани близо 26 милиона лева. С тези средства помощ за лечение са получили 2292 деца. Купена е съвременна медицинска апаратура за 210 лечебни заведения в цялата страна.

Всеки може да помогне на дете в беда с SMS на 1117, обаждане на номер 09001117, чрез банков превод за „Българската Коледа“, чрез ePay.bg или директно с банкова карта от цял свят през сайта на „Българската Коледа“ – http://www.bgkoleda.bg/.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn