И тази година ще изберат „Лекар на годината“

И тази година Българският лекарски съюз /БЛС/ ще избере „Лекар на годината 2020″, на официална церемония на 19.10.2020 г. в София, на която ще бъдат връчени награди на БЛС за принос в медицината, съобщават от съсловната организация.

2020 година несъмнено е белязана от Пандемията Ковид-19. Затова и ръководството на БЛС реши част от категориите, в които ще отличи заслужилите, да бъдат тясно обвързани с жeртвоготовността и приноса на лекарите, които с чест и достойнство участват в битката с коварната болест, а наградите да бъдат раздадени в по-тесен кръг, споделят от БЛС.

Категориите, в които ще се номинират заслужилите признание медици са:

1. „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;

2. „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“;

3. „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България“ – (Награда за младите медицински надежди на България, взели активно участие в битката с Ковид-19)

4. „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“- (Лекари, дали своя принос за борбата с Ковид-19)

5. „Лекар на годината 2020“

И тази година, за трети пореден път, съсловната организация ще очаква  номинации (предложения) не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от Дружествата по специалности, лечебните заведения от цялата страна и всички, които желаят да отличат свои колеги -лекари.
Предложения ще се приемат до 05.10.2020 г.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn