Кабинет за специалност „Лазерна и оптична техника”, оборудван от „Оптикоелектрон Груп”, откриха в Професионалната гимназия

Учебен кабинет за специалност „ Лазерна и оптична техника”, оборудван от фирма „Оптикоелектрон Груп” , бе открит на 10 ноември в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. В него учениците от 9, 11 и 12 клас ще се обучават по специалните предмети.  Със средства, предоставени от фирмата, на кабинета бе извършен ремонт. Дарителите са предоставили на учениците с обучаваща цел и оборудване -хелионов лазер. Идеята е изучаващите тази специалност да бъдат запознати както теоретично, така и практически, в зависимост от нуждите на работодателя и на пазара на труда като цяло.

dsc06095 dsc06099 dsc06101

Гости на официалното събитие бяха  изпълнителният директор на “Оптикоелектрон Груп” АД инж. Лука Гарчев, изпълнителният директор на „Завод за оптика” Владимир Недялков, представители на фирмата, учители и ученици.

dsc06125

Директорът на училището инж. Лушка Апостолова благодари на ръководството на „Оптикоелектрон Груп” за оказаната помощ и изрази надежда, че и занапред взаимно ще си бъдат полезни.

dsc06132

dsc06138„Искам да ви предоставим възможност за едно по-добро образование, пряко свързано с действителността , възможност за едни по-добри учебни практики в реална работна среда и последващо кариерно развитие в едно направление, което е много бързо развиващо се в града ни. Щастлива съм, че заедно с вас успяхме да осъществим проекта „Дуално обучение” в гимназията. Учене чрез работа, работа чрез учене, което е най-добрата формула за успех ”, каза Соня Славкова, ръководител на проекта за дуално обучение от страна на„Оптикоелектрон Груп”  и бивш учител в Професионалната гимназия.

dsc06143

„Ние с удоволствие се заехме да ремонтираме и дооборудваме този кабинет, изхождайки от това, че през него ще преминат хора, с голяма част от които в следващите години ще работим заедно, каза изпълнителният директор на “Оптикоелектрон Груп” АД инж. Лука Гарчев, като подчерта, че фирмата е ангажирана с това училище десетилетия и винаги са били в помощ за провеждането на практики и осигуряването на средства. „Тази специалност е такава, че колкото повече я изучаваш, толкова по-приятна и вълнуваща става”, допълни инж. Гарчев.

„Избирайки оптиката като свое поприще в живота, вие няма да сгрешите”, категоричен бе изпълнителният директор на „Завод за оптика” Владимир Недялков и пожела на младите хора успешен път в живота. Учениците също благодариха за предоставената им възможност да се обучават в обновен и добре оборудван кабинет.

dsc06147

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn