Казусът с отдаването под наем на общински терен в Бъта намери решение

След като беше включен в дневния ред на три заседания на Общински съвет – Панагюрище, и бе гледан от два състава на местния парламент, на 28-ми юни казусът, свързан с отдаването под наем на общински терен чрез публичен търг с явно наддаване в село Бъта получи своето решение. С 11 гласа „за”, 9 „против” и 1 „въздържал се” , общинските съветници разрешиха отдаването на общинския имот под наем.
В началото на заседанието на местния парламент, кметът на село Бъта Георги Александров поиска точката да бъде извадена от дневния ред на общинската сесия. Предложението му не беше прието и очаквано въпросът отново предизвика дебати.
„Никой не е против развитието на бизнеса в с.Бъта, стига той да е законосъобразен”, каза кметът на село Бъта Георги Александров и обясни, че са предложили на собственика на павилиона съседен терен, водоснабден и електрифициран, но той отказал. „Искаме да облагородим центъра на село Бъта. Надявам се, че ще гласувате без да отнемате правото на жителите на селото да взимат активно участие в решение, което ги касае пряко”, допълни Александров.
„В предизборните си кампании всички ние обещахме, че ще се вслушваме в гласа на хората, сега ще ги чуем ли?”, попита общинският съветник Станимир Велчев
Трябва да се съобразим и с мнението на експертите”, призова кметът на община Панагюрище Никола Белишки и припомни, че според становището на главния архитект на Община Панагюрище гл.арх. Николай Младенов въпросният участък не може да бъде използван за обособяването на кът за отдих, каквото е желанието на кмета Александров и хората от обществения съвет в селото. Като нецелесъобразно бяха определили изграждането на детска площадка на посоченото място и от РУП – Панагюрище, тъй като се намира на кръстовище. Колкото до подписката, в която жители на селото се  обявяват срещу проекта за решение, градоначалникът подчерта, че в Бъта живеят много повече от 200 човека. „Всички хора заслужават уважение”, каза кметът Белишки и попита защо общинските съветници не са отговорили на наемателя на терена,  който отправи писмено питане към местния парламент относно решението им от 27 април.
Някой да отговори на обществения съвет в село Бъта защо беше взето това решение”, поиска от микрофона в залата общинският съветник Филип Калбуров, един от парламентаристите гласувал против отдаването под наем на общинския терен в село Бъта.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn