Какви качества трябва да имат състезателите по еСпортове?

В спортния свят електронните спортове представляват един от най-бързо развиващите се негови сегменти. еСпортове се смятат и за движеща сила за възхода на букмейкърите. Истината е, че популярността на дигиталните спортове, според повечето анализатори, се дължи най-вече на участието им в бетинг програмите на големите букита. Едновременно с това, нужно е да поставите точно един-два залога и да проследите едно еСпорт събитие на живо, за да се уверите колко интересна е тази дисциплина. Разбира се, колкото и да ви допадне тя, не си мислете, че с минимален опит в някоя видеоигра ще можете да станете про-та. Всъщност, дори елементарната необходимост от талант невинаги е достатъчна, за да станете топ състезател по Dota 2, LoL, FIFA или която и да е друга игра, популярна за eSports индустрията.

Какво тогава е нужно? Как се става добър състезател по еСпортове? Разпитахме няколко от най-известните ни играчи в сектора (а ние, между другото, имаме много добри представители в тази дисциплина) и получихме доста любопитни отговори. В крайна сметка стигнахме до извода, че за да станете добри в еСпортовете, е редно да притежавате следните качества (да, задължително всички):

  • Дисциплина. Може да ви звучи странно, но тя е важна за видеоигрите. Само един човек, който знае какво е да си дисциплиниран, има търпението да покори върхове в някое от заглавията с голяма популярност като Dota 2, LoL, FIFA или CS: GO. Освен това дисциплината спомага за по-бързото справяне със загубата, от която състезателят да може да си направи важни изводи.
  1. Желание да се учи. Във видеоигрите постоянно се случва нещо ново, а самите доставчици на продукти постоянно вкарват нови куестове, задачи и функции. В момента, в който един състезател по еСпорт спре да се развива, да чете и да пробва нови стратегии, той спира собственото си развитие.
  2. Упоритост. Мнозина играят видеоигри днес. И сред тези хора има много талантливи потенциални състезатели. Само най-упоритите обаче успяват. Това е така, защото сами по себе си видеоигрите са достъпни и всеки има възможност да се справи с тях, но само постоянно развиващите се и търсещи поле за изява успяват да достигнат някакви сериозни висоти.
  3. Умение да запазиш самоконтрол. Това е много важно качество за хората, които по принцип играят видеоигри. За състезателите на най-популярните игри, които се категоризират като еСпорт участници обаче е още по-важно. Ще попитате защо. Отговорът се крие в постоянно дебнещия състезателите риск от прегряване. Сами по себе си дигиталните технологии са склонни да ни поставят в състояние на бърнаут. А когато с тях е свързана вашата професия, нещата често могат да излязат извън контрол.

Електронните спортове са чудесен начин и да тествате бетинг уменията си. Ако не ви бива във видеоигрите, можете да залагате за това кой ще стане играч номер 1 при тях на световно ниво. И тук обаче е редно да внимавате от рискове като пристрастяване и стриктно да спазвате принципите за честна и отговорна активност.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn