Какво е „моши моши“ ще сподели с панагюрци Юлияна Антонова-Мурата

Българката Юлияна Антонова-Мурата, която живее в Страната на изгряващото слънце повече от две десетилетия, ще посети Панагюрище на 18 май, за да представи първата си книга  „Моши моши, Япония“. Събитието е в  хотел „Каменград”, зала „Асарел”, от 17:30 ч. В книгата „Моши моши, Япония“ българката разказва увлекателно в малки истории ежедневието на японците, как те общуват помежду си, как правят живота си по-красив и по-лесен.
Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91 немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, след което немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София.
Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче завинаги остава в Япония, където Юлияна живее и до днес със семейството си.
„Моши моши, Япония“ е първата й книга.  А какво означава „моши моши“? Това е нещо като обръщение, в което обаче се влага любов и внимание. Не е нито само „ало“, нито само „извинете“, нито само „мога ли да ви помогна“ или „добре ли сте“. За него ние в български нямаме еквивалент.

Повече за книгата и авторката, за това дали си приличат Япония и България, панагюрци ще научат от първо лице на 18 май.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn