Какво установиха проверките на РИОСВ

Информация за изхвърлени строителни отпадъци на пътя Златица-Панагюрище, депонирани промишлени отпадъци и утайки край пътя Панагюрище-Пазарджик, и за изсипани контейнери с твърди битови отпадъци на незаконно депо по пътя Лесичово-Мухово, се оказа невярна. Проверката на РИОСВ не констатира такова замърсяване. Това съобщават от екоинспекцията в Пазарджик.

В един от посочените райони – отсечката между Панагюрище и с. Панагюрски колонии, край републикански път ІІ-37 е извършено почистване на отводнително съоръжение–канавка. Отпадъците са изоставени край пътя, без да се отстранят и предадат за следващо третиране. По предписание на РИОСВ, община Панагюрище е уведомила притежателя и дала срок за отстраняването им, уведомяват още от РИОСВ.
Всички, постъпили на „Зеления телефон” на РИОСВ-Пазарджик и по електронната поща през септември, сигнали за замърсяване и увреждане на околната среда са проверени своевременно. Предприетите мерки са регламентирани в екологичното законодателство, съобщават още от РИОСВ.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn