Какво ще бъде времето по празниците

Предстоящите празници ще започнат със сравнително меко време. През уикенда, когато са Бъдни вечер и Коледа ще има разкъсана облачност, по-значителна в неделния коледен ден.

В събота – 24 декември,

ще бъде предимно слънчево, ще има и облаци, но без валежи. Сутрешните температури ще бъдат между -8 и -2 градуса. Дневните температури ще бъдат положителни – между 1 и 7 градуса.

Навръх Коледа – 25 декември,

над страната ще има повече облаци, особено над Западна и Северна България, като не са изключени и слаби валежи. Превалявания от мокър сняг се очаква в югозападните райони на страната.

Сутрешните температури ще бъдат между -7 и -2 градуса, за София около -2 градуса. Максималните температури ще се вдигнат с градус-два и ще бъдат между 3 и 10 градуса.

През втория коледен ден – 26 декември,

не се очаква съществена промяна на времето. Ще има разкъсана облачност, със слаби превалявания от дъжд и мокър сняг над Западна България. Времето още малко ще омекне. Сутрешните температури ще бъдат между -3 и 0 градуса, а дневните между 4 и 12 градуса.

Във вторник – на Стефанов ден, над страната ще има разкъсана облачност. Валежи не се очакват. Още малко ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 5 и 13 градуса.

На 28 декември – сряда, ще нахлуе студен въздух, ще бъде предимно слънчево. Сутрешните и дневните температури ще се понижат – сутрешните ще бъдат между -7 и -2 градуса, а максималните между 1 и 7 градуса.

В четвъртък – 29 декември, отново ще има разкъсана облачност, а температурите ще се понижат още малко. Минималните температури ще бъдат между -8 и -3 градуса, а максималните между 1 и 6 градуса.

В петък – 30 декември, ще бъде още по-студено. Минималните температури ще бъдат между -12 и -7 градуса, а максималните между 0 и 3 градуса.

На 31 декември, последният ден от 2016 г.

през деня ще бъде слънчево, но студено, сутрешните температури ще бъдат между -11 и -6 градуса, а дневните между -1 и 3 градуса.

В новогодишната нощ ще бъде студено, с температури между -12 и -7 градуса.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn