Какво ще сподели на панагюрци Иво Сиромахов?

Това ще стане ясно утре – 8 юни, когато почитателите на Иво Сиромахов ще могат да се срещнат отблизо с него в Панагюрище. Популярният сценарист, писател и драматург ще представи творчеството си в камерната зала на Театър Дом-паметник от 18 часа. За мнозина главният сценарист на “Шоуто на Слави” е познат с пословичния си ироничен хумор. Хуморът, сатирата и забавата е съществена, но само една страна от многопластовия талант на Сиромахов.
Иво Сиромахов е роден през 1971г . в София. Завършил е Национална гимназия за древни езици и култура и НАТФИЗ, специалност Театрална режисура. Още като студент работи в Българско национално радио и в продължение на 5 години заедно с Ути Бъчваров води предаването „И рибар съм, и ловец съм”. Режисирал е редица театрални постановки, а през 1995г. получава Голямата награда за дебют в областта на изкуствата. Негови разкази са публикувани в „PLAYBOY”, „Hustler”,”MAXIM” и „MAX”.
Автор е на книгите: „Една нощ в гробищата“, „Оптимистична теория за българския секс“, „Дневници и нощници“, „Още дневници и нощници“, „Няма смисъл”, „BG дневници и нощници — Създателите“, „Няма значение“, „Очила”, „Българско криминале“, „Страшни дневници и нощници“„Уважаеми зрители“, „Български работи“, „Моят таен любовен живот”, „7 жени“ и на пиесите: „Българско криминале“, „Сводници“, „Свалячи, „Операцията“, „Клюки“, „Любовни истории“, „Правителство“, „Български истории“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn