Как разпределиха квотите на СИК в община Панагюрище

Консултации за разпределението на квотите на партиите в секционните избирателни комисии (СИК) в община Панагюрище се проведоха на 17 септември. Преговорите бяха водени от кметът на общината Никола Белишки. В консултациите взеха участие представители на партиите и коалициите, които са участвали в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 година и имат парламентарна група в Народното събрание към датата на насрочване на изборите за общински съветници и кметове и за националния референдум -10 август. Консултациите преминаха при добър диалог и консенсус по отношение разпределението на местата в секционните избирателни комисии.
Според решението на ЦИК квотите за общо 259 членове на СИК бяха разпределени както следва: 92- ГЕРБ, от тях 29 на ръководни постове /председател, заместник председател и секретар/, 43-БСП, от тях 15 на ръководни постове, 25-Реформаторски блок, 9 на ръководни постове, 12- АБВ, 4 в ръководството на комисиите, 20- Патриотичен фронт,7 на ръководна позиция, 40 – ДПС,14 на ръководни позиции, 12 – АТАКА, от тях 4 на ръководни постове, ББЦ – 15, от които 5 в ръководството на секционните избирателни комисии.

Предстои кметът на община Панагюрище да изпрати писмено предложение до ОИК-Панагюрище въз основа на постигнатото споразумение за назначаване на Секционните избирателни комисии.
На предстоящите избори за кметове и общински съветници и за националния референдум на 25 октомври ще се гласува в 29 избирателни секции на територията на община Панагюрище. От тях 19 в града и 10 в селата от общината, по две в Оборище и Попинци, по една в Баня, Бъта, Елшица, Левски, Панагюрски колонии, както и една сборна за Поибрене и Сребриново.Всички секционни комисии ще са с 9 членове, само на Панагюрски колонии комисията ще е седемчленна.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn