Камелия Кондова гостува с нова поезия днес в Панагюрище

Камелия Кондова – поет и журналист ще гостува с нова поезия в Панагюрище. Ще се насладим на нейното неповторимо присъствие и прекрасна поезия на 23 ноември,  от 18:00 ч., в музикалната зала на НЧ „Виделина-1865“. Поетичната среща ще бъде и премиера на книгата на Камелия Кондова „Неделята, която беше понеделник“. Поетът Иван Станчев ще бъде водещ на събитието. Домакин е Клуб за литература, изкуство и общество „Виделина“.

В 15:00 часа, в Конферентната зала на МБАЛ „Уни Хоспитал” ще се проведе среща с поетесата Камелия Кондова. Инициативата е насочена както към пациентите, така и към целия персонал на „Уни Хоспитал”. Тази среща ще внесе глътка свеж въздух в забързаното ни ежедневие и ще бележи с положителен заряд края на седмицата.

Камелия Кондова е родена през 1969 г. в Добрич. Завършила е езикова гимназия в родния си град. Висше образование получава във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, специалност българска филология. Работи в радио Добрич като журналист. Член е на съюза на българските писатели от 1997 г. Автор е на стихосбирките: „Повод за живот“ (1988), „Не и милост“ (1990), „Как се обича художник“ (1994), „Тепърва ще се уча на живот“ (1998), „Небе под ада“ (2003), „Малки смърти“ (2007) и „Бай Георги Има тъжни рамене“ (2014).
Отличавана е с Голямата награда на националния конкурс „Петя Дубарова“, с Голямата награда на националния конкурс „Веселин Ханчев“ (двукратно), с Първа награда на в. „Литературен глас“ – Стара Загора, с Първа награда от националния конкурс „Петър Алипиев“ (2003) и др.
„Неведнъж съм казвала, че от хубаво не се пише. Аз съм жизнерадостен човек, много харесвам и оценявам самоиронията в хората. Писането е освобождаване на напрежението, то е вид шизофрения и се явява като спасителна акция“, смята Камелия Кондова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn