Камен Донев представя „Лекция № 2 – „За Всеобщата Просвета“ днес в Панагюрище

Камен Донев ще представи авторския си спектакъл „За Всеобщата Просвета“ /Лекция № 2/ –  в Панагюрище, днес, 7 октомври, от 19:00 часа, на сцената на Театър Дом-паметник.

Седем години след първия спектакъл на „Лекция № 1: За народното творчество”, Камен Донев предлага на публиката продължението, което трябва задължително да гледате, ако не сте го направили досега.

Втората лекция построена аналогично на предишния спектакъл, със същия дидактичен характер и абсолютна невъзможност да бъде преразказана, постановката е двучасов, бихме казали, полиспектакъл, понеже Донев не е сам, макар и в повечето време да е физически сам на сцената. Там са бързотечното му слово и неподражаем скороговор от тотални безумия и житейски мъдрости; там е като че ли бездънното му дихание, благодарение на което използва всяка част от сцената, танцувайки английски валс, грузински танц, диско, суинг, а след това запява ария от Риголето. Там е целият му арсенал от смешки и уроци, гъвкавост на ума, таланта и физическия потенциал.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn