Камишибай театър представиха децата от ателие „Театър в училищната библиотека“ в ОУ „Проф. Марин Дринов“

В навечерието на Коледа, на 21 декември, децата от ателие „Театър в училищната библиотека“ с ръководител Неделка Ралчева представиха пред учениците от третите класове в ОУ „Проф. Марин Дринов“ своята първа продукция – камишибай театър /картинен театър/ на приказката „Коледно дръвче“, съобщиха от училището. Чрез слово и картини, пресътворяващи основните моменти от приказката, децата успяха да предадат внушението на творбата, съзвучно с духа на Коледа – щастие е, когато обичаш и когато правиш хората щастливи.

Коледният дух се допълваше и от запалените свещички, на чийто фон грееха лицата на изпълнителите. Публиката слушаше и гледаше с интерес изпълнението, съпреживявайки разказваната история.
Автори на въздействащите картини са учениците от арт-работилница „Сценични изкуства“ с ръководител Пепа Машева.
Ръководителят на ателие „Театър в училищната библиотека“ сподели, че предстоят нови и интересни срещи с японското изкуство.
Събитието заснеха и отразиха: Симона Пърлева, Петя Панчовска и Пепа Хантова – участници в клуб „Млад журналист“ с ръководител Румяна Серетлиева
Дейностите на трите ателиета са по проект „Твоят час”-„Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn