Кампанията “Хранителна банка” в помощ на възрастни, лежащо болни хора и социално слаби семейства

На 11-ти февруари общинската организация на БЧК – Панагюрище стартира кампанията “Хранителна банка” сред учениците от всички училища в града за събирането на пакетирани хранителни продукти, съобщи координаторът на червенокръстката организация Павлинка Дундарова. Могат да се даряват продукти само в опаковки – захар, брашно, леща, ориз , боб, макаронени изделия. Храните ще се събират по училища, на определено от училищното ръководство място. Акцията ще продължи до 28 февруари, след което хранителните продукти ще бъдат извозени от доброволците на Червен кръст-Панагюрище

Със събраните в хранителната банка продукти ще бъдат подпомогнати приоритетно възрастни, лежащо болни хора и социално слаби семейства.

Припомняме, че през 2018 учениците от четирите училища в града: СУ”Нешо Бончев”, ПГИТМТ, ОУ”Проф. Марин Дринов” и ОУ „20-ти Април”, събраха над 500 кг продукти и 16,500 л. олио. С тях бяха подпомогнати 110 нуждаещи се семейства и хора от община Панагюрище, които ще получат помощта лично от доброволците на БЧК и БМЧК. Списъкът беше съгласуван с Дирекция ”Социална подпомагане”- Панагюрище.

Най-изявените класове получиха сертификат за приятелство от БЧК-Панагюрище.
Народът мъдро е казал ”Сговорна дружина – планина повдига!”, подчертават червенокръстци.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn