Кампания „Предай стара хартия – получи нова книга“ организира Общинският ученически парламент

„Предай стара хартия – получи нова книга“, това е новата еко кампания, организирана от новосформирания Общински ученически парламент към Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище със съдействието на Община Панагюрище и „Екопак България“ АД . Всеки, който предаде 5 кг хартиени отпадъци ще получи в замяна нова книга. Кампанията ще се проведе в два дни,  на 8-ми декември, петък, от 09:00 до 17:30 часа и на 9-ти декември, събота от 09:00 до 13:00 часа, в сградата на Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.

plakat

 

В днешно време голяма част от горите на света стават обект на изсичане. Всяка година все повече гори са изсичани от дървoсекачите за производството на дървесина и гориво. Но така не си даваме сметка, че  по този начин унищожаваме околната ни среда и създаваме много проблеми за нас самите. Именно дърветата са част от майката природа и те играят важна роля за живота на планетата затова ние хората не трябва да се отнасяме по такъв жесток начин към тях, а трябва да се стремим те да бъдат запазвани. Чрез изсичането на дърветата ние намаляваме източниците на кислород и вода. Защото дърветата са основен източник на въздуха, който ние и останалите живи същества дишаме. Именно затова амазонската гора е наречена белите дробове на земята, но инцидентите като пожарите и обезлесяването от местните жители показват, че с тези темпове в близкото бъдеще тази джунгла ще бъде унищожена и земята ще изгуби своя основен източник на кислород. Факт е също така, че дърветата са също толкова важни и за водата, с която черпим енергия. Благодарение на тях пречиствателните станции пречистват питейната вода. Освен това те  имат голямо значение за кръговрата на водата и осигуряват дъждовете, които напояват почвата. 

Също така горите имат голямо значение за животинския и растителния свят, защото като се унищожават горите така изчезват  местните видове животни и загиват много растения.

Без гора няма живот затова хората трябва да се замислят какво правят и да разберем дали има полза от изсичането на горите или е по-добре да опазим нашата среда, за да не се изправяме пред сериозни проблеми в бъдеще. За да сме съпричастни към опазването на горите и дърветата ние ви предлагаме да се включите в нашата кампания „Предай стара хартия – получи нова книга“, призовават младите парламентаристи.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn