Кандидатите за власт ще си премерят ли интелигентността?

В деня на вота на 25 октомври всеки кандидат за кмет или за общински съветник може да си премери интелигентността, а след това публично да се оповестят резултатите. Тестът за интелигентност, който ще бъде предложен на кандидатите за местната власт, е по стандарт, одобрен от МЕНСА Интернешънъл, и се използва в цял свят.
Идеята за теста направи МЕНСА-България.
„В последните години у нас има активен обществен дебат за възможността за провеждане на мажоритарни избори, в които да се отчитат личните качества на кандидатите за властта. В МЕНСА-България вярваме, че именно на изборите за кметове и градски парламент хората в най-голяма степен гласуват за личности, оценявайки преди всичко техните персонални качества и на следващ план партийната им принадлежност.
Ето защо отправяме покана към всички кандидати за кметове и общински съветници, които ще участват в изборите на 25 октомври, да се явят на международно признатия тест за интелигентност на МЕНСА. Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на партиите да отсеят най-добрите сред тях“, се посочва в поканата.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn