Китайският Университет Дзянси и „Уни Хоспитал“ подписаха Меморандум за сътрудничество

Меморандум за сътрудничество между Университета по китайска медицина Дзянси, Китай и МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе подписан на 20 септември в Китайския културен център. При парафиране на споразумението присъстваха и губернаторът на Провинция Дзянси г-н Йе Дзиенчун и Посланика на КНР в България Н. Пр. г-н Дун Сяодзюн.

Проф. Лиу Циен, заместник-ректор на Университета Дзянси, подчерта, че е изключително впечатлен от лекарите и апаратурата в лечебното заведение, приветствайки готовността на мениджърския екип за предстоящия академичен обмен в областта на медицинските услуги и обучението. Д-р Явор Дренски, управител на „Уни Хоспитал“ съобщи, че много скоро в болницата ще се създаде център, в който западната и източната медицина се допълват за повишаване качеството при лечение на пациентите.

Проф. Дзяо Лин, проф. Шъ Циан и заместник-ректор на Университета Дзянси проф. Лиу Циен проведоха работна среща с кмета на община Панагюрище Никола Белишки и заместник-кмета Галина Матанова, на която бяха обсъдени Меморандумът за сътрудничество и други възможности за партньорство между страните. „За нас ще бъде огромна чест и предизвикателство този център – пръв по рода си в страната ни – да се осъществи в Панагюрище. В наше лице ще намирате подкрепа и разбиране, при едно единствено условие – дейността Ви да е в интерес на жителите на общината.“, подчерта при представянето на проекта кметът Белишки.

Гостите се запознаха отблизо с пряката работа в Клиниката съдова хирургия, Спешно отделение, Отделението по образна диагностика, Клинична лаборатория, Лабораторията по микробиология. От своя страна, проф. Шъ Циан, и проф. Дзяо Лин, водещи световни специалисти по традиционна китайска медицина, направиха демонстрация на методите си пред десетки медицински специалисти от „Уни Хоспитал“. Особен интерес и въпроси предизвика приложението на източните хранителни добавки, лечебни пасти и сиропи, чайове, пулсовата диагностика и ирисовата диагностика.

Представителната делегация се запозна и с разположението на бъдещите кабинети на Центъра, намиращи се в новата част на Хотел & SPA „Каменград“, която е в етап на строителство. Гостите бяха впечатлени от културно-историческото наследство на Панагюрище при посещението си в Историческия музей.

Инициативата за създаването на Центъра по китайска традиционна медицина се реализира със съдействието на Красимир Симеонов, китаист и инвеститор. Г-н Симеонов изтъкна, че посещението на представители от Посолството на Китай в България и най-големия университет по китайска традиционна медицина показва подкрепата на китайската държава относно този амбициозен проект и на държавно ниво.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn