Китай превъзхожда конкуренцията на сингъл в Панагюрище

От четиримата финалисти при мъжете и жените на сингъл в турнира по тенис на маса 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, трима са представители на Китай. Единствен топ фаворитът в мъжката схема, Томоказу Харимото, успя да наруши доминацията им. Той се справи с единствения останал европеец в турнира, Маркош Фрейташ. 16-годишният японец не беше затруднен от лявата ръка на съперника си и го разгроми с 4:0 (11:8, 11:9, 11:4, 11:8). Така двамата вече имат по две победи един срещу друг в мачове от Световния тур.

„Имах трудности единствено във втория гейм, заради съпротивата, която получих. До края на мача беше по-лесно за мен”, сподели четвъртия в света, който беше воден от баща си, заради неразположение на своя треньор.

Съперник на Харимото на финала ще бъде Дзъхао Джао. 22-годишният китаец отстрани любимеца на феновете в Панагюрище Куадри Аруна от Нигерия след успех с 4:1 гейма (11:6, 12:14, 11:2, 11:8, 12:10).

„Всяка една точка бе трудна, важното за мен бе да играя напълно концентрирано и внимателно. Ще ми бъде трудно на финала срещу Харимото”, заяви Джао.  Мъжкият финал в „Арена Асарел” се очаква да започне в 18:30ч.

При дамите битката за първото място ще бъде оспорвано между две представителки на Китай. Първа до финала достигна Джуодзиа Хъ, която победи сънародничката си Ян У с 4:2 гейма (11:9, 11:8, 11:8, 13:15, 3:11, 11:8). Двете се изправиха за първи път една срещу друга в двубой от Световния тур, а атакуващият стил на Хъ в крайна сметка й донесе успех.

„Мачът премина в по-спокойно и бавно темпо. Опонентката ми има специфичен стил и трябваше да покажа търпение, за да изградя играта си и да печеля разиграванията. Ще се опитам да бъде максимално концентрирана за финала”, сподели 20-годишната Ху, която ще преследва втора титла от Световния тур.

Нейна опонентка на финала ще бъде сънародничката й Синтун Чън, отстранила детето чудо на Япония Мима Ито с 4:3 (6:11, 11:4, 11:7, 9:11, 9:11, 11:6, 11:7). Срещата беше изключително оспорвана и премина през многобройни обрати. Ключовият момент в нея настъпи в началото на шестата част при аванс от 3:2 гейма за Ито. Тогава тя пропусна удар, а топчето я уцели в лявото око. След медицинския таймаут, японката не успя да намери ритъма си, а Чън спечели последните два гейма.

„Инцидентът не ми повлия, това е част от играта. С треньора ми подходихме с голямо уважение към Мима Ито. Днес играх изключително коцентрирано, а форхендът ми беше много стабилен”, заяви Чън, която е печелила два турнира от Световния тур в кариерата си. Финалът при жените в „Арена Асарел” е в 17:30ч.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn