Клонът на РЗИ в Панагюрище е закрит

От 23 юли клонът на Регионалната здравна инспекция в Панагюрище преустановява своята дейност, поради закриване на щатните длъжности, това потвърди директорът на РЗИ – Пазарджик д-р Фани Петрова. „Министерството на здравеопазването поиска от всички регионални здравни инспекции в страната да оптимизират числеността на служителите. Причината – намаленият бюджет за 2015-а в частта му „Персонал“, обясни д-р Петрова дни преди това пред пазарджишкия вестник „Знаме“ .

Здравното министерство е одобрило предложената от нея окончателна структура за оптимизация в РЗИ – Пазарджик. Щатът на нашата здравна инспекция намалява от 96 на 73 служители.Съкратените в работоспособна възраст са десетима.Освободени са и няколко пенсионера, а останалите бройки идват от закрити трайно незаети места.Освен съкратеният здравен инспектор в Панагюрище, са освободени двама негови колеги във Велинград, там клонът ще остане само с двама специалисти „ Настояхме този офис на РЗИ да продължи да работи , тъй като в курорта има много болници, туризъм, посетители“ обяснява д-р Петрова.
От освободените лица здравните инспектори са трима, останалите са технически лица с немедицинско образование – статистици, шофьори, санитари, педагози.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn