Клубът на привържениците на ЦСКА Панагюрище показа подкрепа към българските медици

Членовете на Клуба на привържениците на ЦСКА Панагюрище показаха своята подкрепа и солидарност към лекарите у нас, които са на първа линия в пандемията от коронавирус.

В събота, 14 ноември, привържениците на червения отбор развяха български трибагреници и разпънаха транспарант в подножието на Мемориален комплекс „Априлци“, който гласи: „Уважение за българските медици“.

В момента цялото ни общество е изправено пред изключително трудна ситуация, а нашите медици са най-големите герои, които трябва да ни преведат през това препятствие. Ние искаме да кажем на всички хора да се пазят, защото пандемията ще премине, рано или късно и няма по-ценно нещо от човешкия живот! По-добре да се откажем от някои удобства, отколкото да се случват неприятни неща“, сподели един от членовете на клуба Николай Стойнов.

На събитието присъства и управителят на МБАЛ“Уни Хоспитал“ д-р Красимира Чачова-Ранчева. „Освен, че е управител на болницата, д-р Чачова е и пулмолог, тя всеки ден влиза по 4 часа в ковид отделението“, каза председателят на Клуба на привържениците на ЦСКА Панагюрище д-р Любомир Димитров. „Ние ще подарим този транспарант на панагюрската болницата, за да бъде закачен там като символ на нашето уважение към труда на българските медици. Медиците са тези, които работят денонощно, за да можем да преодолеем кризата!“, подчерта д-р Димитров. Той отправи призив към всички хора:“Не е нужно да се увеличават мерките, просто да се спазват тези, които са сега! Ние трябва да продължим да живеем, ние също искаме да бъдем по стадионите и в спортните зали, но искаме и лекарите също да са здрави, за да могат да работят и да лекуват!“, подчерта д-р Димитров, медик в Спешното отделение на болницата, един от лекарите на първа линия в борбата с пандемията.

В болницата имаме доста тежки случаи, има няколко интубирани, така че нещата не са никак добре, но аз не искам да влизам в тази негативна полемика, защото това действа изключително зле на хората, включително и на тези, които са затворени в звеното. Аз, когато влизам при тях се опитвам да го правя с бодър дух и да ги успокоявам“, каза д-р Чачова, която бе дошла на срещата с червените фенове директно от ковид отделението. Тя благодари за поканата и допълни:“Стискайте палци да сме здрави и да успеем да преживеем кризата , в която се намираме!“.

Членовете на червения фенклуб посрещнаха думите и с аплодисменти и я изпратиха с дар – шалче с надпис „Червено Панагюрище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn