Клуб на запасното войнство беше създаден в с.Бъта

На 17.01.2020г. част от ръководството на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СЪЮЗА/ „Генерал-полковник Георги Момеков”, гр. Панагюрище, водена от нейния председател капитан от запаса Стоян Цацов, посети село Бъта във връзка със създаването на нов клуб на СОСЗР.

Председателят запозна присъстващите с основните уставни положения, като подчерта, че СЪЮЗА по своя характер е национална, съсловна, родолюбива, независима и непартийна организация, изградена на принципите на доброволността, демократичността и самоуправлението. Той акцентира върху основните цели на СЪЮЗА и средствата за тяхното постигане, за правата и задълженията на неговите членове.

На срещата бяха обсъдени организационни въпроси, осъществяване на военно-родолюбива дейност сред младежите и населението, съвместни с панагюрци туристически посещения на исторически места.

Офицерът от запаса Делчо Раленков, който е председател в Бъта на клуб към сдружение „Памет и бъдеще” говори за единение на СОСЗР / в България има повече от 10 съюза, обединяващи воини на принципа на видовете въоръжения/, за възможностите от общи мероприятия с новото формирование.

Събранието бе уважено от кмета на Бъта Георги Александров, което е добър знак за поддържане на контакти и взаимодействие с местната администрация. Той изрази увереност, че новосформирания клуб на запасните ще заема достойно място в живота на селото за осъществяване на общественополезна дейност.

За председател на клуба единодушно бе избран майора от запаса  Георги Спасов, който увери присъстващите, че ще работи за увеличаване авторитета на СЪЮЗА.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn