Кметът Белишки участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

Заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район се проведе в Хасково в края на миналата седмица, съобщават от Областната администрация-Пазарджик. Домакин на форума бе областният управител на Хасково Станислав Дачев, който в момента председателства Регионалния съвет за развитие на ЮЦР. Област Пазарджик е била представена от зам. областния управител Гинче Караминова и кметовете на Панагюрище – Никола Белишки, Батак – Петър Паунов, зам.-кметът на Пазарджик – Петър Петров. В заседанието участват заместник-министърът на транспорта Валери Борисов, областни и заместник областни управители от Южен Централен район, представители на министерства, кметове на общини от ЮЦР, представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ и на професионални гимназии, и представители на НПО.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки информира членовете и гостите на Съвета за постъпилите предложения за промени в Закона за публично-частното партньорство.
Актуални проблеми са докладвали експерти от Областно пътно управление- Хасково и РИО-Хасково.
Надя Данкинова, изпълнителен директор на фонд ФЛАГ, представя опита и дейността на фонд ФЛАГ. Нови възможности за финансиране на инфраструктурни проекти на общините в периода 2014-2020 г. чрез финансови инструменти – Jessica, Фонд на фондовете и др.

На дебат е поставен и проектът „Река Марица като фактор за развитието на Южен централен район“. Представени са били и възможностите за кандидатстване по Програма ИНТЕРРЕГ за трансгранично сътрудничество България-Турция 2014-2020, съфинансирана по Инструмента за предприсъединителна помощ.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn