Кметът на Карлово изпрати благодарствено писмо до „Асарел-Медет“ АД

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов изпрати благодарствено писмо до изпълнителния директор на „Асарел-Медет“ инж. Делчо Николов. Поводът е оказаната от дружеството ни помощ за преодоляване на щетите от наводненията през месец септември тази година.

Природната стихия преобърна живота на стотици наши сънародници, бяха отнесени много къщи, стопански постройки и инфраструктурни обекти. Само сплотеността на българския народ в този тежък момент ни върна надеждата, че разрухата и последствията ще бъдат преодолени. Изказвам искрена благодарност на Вас и Вашия екип за съпричастността и помощта, която получихме при възстановяване на засегнатите населени места и общинската инфраструктура. Ние няма да забравим този Ваш жест, защото помощта е ценна, когато е навреме“, се казва в благодарственото писмо от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов до „Асарел-Медет“АД.

Сред най-пострадалите от наводненията населени места в община Карлово беше село Каравелово, чиито улици бяха блокирани от кални наноси, дървета и камъни. „Асарел-Медет“АД помогна за отстраняването на щетите, като осигури тежка техника – верижен булдозер „Катерпилар“ CAT D8T с обем на греблото от 8,7 куб. м и челен товарач CAT 966K с обем на кофата от 4,2 куб. м, които бяха изтеглени от производството. В продължение на месец технологът от рудник „Асарел“ инж. Цветан Николаев и машинистите на пътно-строителни машини Цветан Петров и Димитър Карабойчев помагаха за разчистването на инфраструктурата в Каравелово.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn