Кметът на община Панагюрище Никола Белишки: Трети март е една от най-съкровените – дата свята и светла, дата, превърнала се в символ на победата и свободата

 

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

 Има много дати в календара на българската национална история, които ни дават повод да се гордеем, че сме българи! Трети март е една от най-съкровените – дата свята и светла, дата, превърнала се в символ на победата и свободата.

Днес – 141 години след подписването на Санстефанския мирен договор, ние отдаваме почит и се прекланяме пред святата памет на загиналите за Освобождението на България!

Този ден показва на нас – българите, че саможертвата на хилядите синове и дъщери, загинали за свободата на родината ни, не е напразна. Тяхната вяра и родолюбие е послание към нас – днешните. Послание – да бъдем достойни българи! Да помним националните идеали, завещани от дедите ни и пазим историческата си памет! Да предаваме на идното поколение заветите на нашите апостоли, революционери и възрожденци, които сбъднаха съкровената мечта на българина да бъде свободен и да има духовна независимост! Да възпитаваме у нашите деца гордост и себеуважение от това, че са потомци на героично минало и достойни граждани на майка България!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

НИКОЛА БЕЛИШКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn