Кметът на община Панагюрище Никола Белишки: Днес свеждаме глави пред хилядите герои на България, дали ни Свобода и Независимост, за да градим уверено своето настояще и бъдеще, редом до независимите европейски държави!

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

Днес е 22-ри септември – Денят на нашата Национална Независимост.

На тази дата, преди 113 години, в историческата църква „Свети Четиридесет мъченици“ в старопрестолния Царевец, княз Фердинанд изрича съдбовните думи: „…Провъзгласявам съединената на 6-ти септември 1885 година България за независимо българско царство…“.

Обявяването на Независимостта на България е национално значим и чисто български държавен акт – израз на здравината на българския национален дух и стремежа на един народ към независимост.

Акт, завършил делото на безсмъртните апостоли и революционери, които въстанаха срещу петвековното османско робство в името на Свободата на Отечеството. Акт, завършил делото на онези истински пламенни родолюбци, които показаха, че България може да бъде единна.

Днес свеждаме глави пред хилядите герои на България, дали ни Свобода и Независимост, за да градим уверено своето настояще и бъдеще, редом до независимите европейски държави!

Честит празник!
Да живее Панагюрище! Бог да пази България!

НИКОЛА БЕЛИШКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn